Benjaminu Franklinovi se často připisuje zásluha za spuštění americké poštovní služby poté, co ho Kontinentální kongres v roce 1775 pověřil vytvořením poštovních cest. Než se však geniální otec zakladatel stal prvním americkým poštmistrem, byl tu další důležitý poštovní manažer: majitel taverny jménem Richard Fairbanks. Asi 136 let před vedením Franklinovy pošty se Fairbanksova krčma stala první poštou ve Spojených státech. Tam se obchodník, kterému bylo povoleno prodávat „víno a silnou vodu“ podél bostonské Water Street, stal zodpovědným za shromažďování a distribuci pošty.
Spojení pošty a baru by se na dnešní poměry mohlo zdát neobvyklé, ale v 17. století to byl běžný a chytrý systém. Evropské praktiky té doby často označovaly hostince a krčmy za pošty, protože byly pravidelnými shromažďovacími místy v komunitách. Veřejné domy měly také velký vliv na koloniální život , poskytovaly jídlo a pokyny pro cestující, zábavu a zprávy. Tato logika je důvodem, proč 6. listopadu 1639 obecný soud v Massachusetts určil krčmu ve Fairbanks jako oficiální poštu pro „všechny dopisy, které jsou přivezeny zpoza moří“, konkrétně myšleno jakoukoli korespondenci mezi kolonií a Velkou Británií. Fairbanks dostal jeden cent za každý dopis, který zpracoval . Pokud jde o mezikoloniální poštu, první Američané byli vynalézaví v komunikaci s ostatními obyvateli Nového světa a soukromě posílali své dopisy po koloniích s pomocí cestujících sousedů a obchodníků.